25 May 2012

Diyarbakır - Ciğerci Remzi Usta



Diyarbakır’ın ciğeri meşhurmuş, kahvaltıda bile ciğer yenirmiş. Ben ciğeri hiç sevmem, ağızdaki sakız kıvamı, nasıl anlatacağımı bilemediğim garip tadı… Hayatımda yedim ya 3 kez ya 4 kez. Ama bir defa dediler, Diyarbakır’ın ciğeri meşhur, e o zaman yemek lazım.



 

Yerleştik masamıza, önden geldi sumaklı soğanlar, acılı ezmeler, nar ekşili salatalar ve en çok ilgiyi toplayan, ciğerin yağını emmiş şerit halinde pideler.

Sonunda beklenen an geldi, ciğerlerimiz geldi. Yanında da, bakır bardaklarda, bol köpüklü ayranlar.
 
Ayran nefis, ciğerler kuzu şiş gibi, ne sakız kıvamı ne de koku. Ciğerlerin arasında, lokum lokum yağlar… Normalde yağları yemem, ayırırım. Deneyeyim dedim, keşke denemeseydim, çiğnemeye gerek yok, dille damak arasında eriyip gittiler. Ve bir enfes yemek de böyle son buldu, kahvaltı da ciğer yenirmiş anlaşıldı, ama şimdi bunları yazarken benim de karnım acıktı.

1 yorum: